Allergie

De neus loopt, de keel krabt: hooikoorts of koud? Verstopte neus, niesaanvallen, irritante hoest - veel mensen zijn nog steeds koud en vliegen bovendien al het eerste stuifmeel door de lucht. Dit roept de vraag op of dit al een hooikoorts of een griepinfectie is. De diagnose is in sommige gevallen niet zo eenvoudig, omdat de symptomen erg op elkaar lijken.
De neus loopt, de keel krabt: hooikoorts of koud? Verstopte neus, niesaanvallen, irritante hoest ... Lees meer
Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-24 van 29

Pagina
per pagina
 1. Schussler zout Pfluger nr 2 Calcium Phosphoricum D6 100 Tabletten Glutenvrij
  Bij 2 stuks € 7,90 p. st.
  Bij 3 stuks € 7,80 p. st.
 2. Schussler zout Pfluger nr 2 Calcium Phosphoricum D6 400 Tabletten Glutenvrij
  Bij 2 stuks € 12,85 p. st.
  Bij 3 stuks € 12,75 p. st.
 3. Schussler zout pfluger nr 8 Natrium Chloratum D6 100 tabletten Glutenvrij
  Bij 2 stuks € 7,90 p. st.
  Bij 3 stuks € 7,80 p. st.
 4. Schussler zout pfluger nr 8 Natrium Chloratum D6 400 tabletten Glutenvrij
  Bij 2 stuks € 12,85 p. st.
  Bij 3 stuks € 12,75 p. st.
 5. Schussler zout pfluger nr 8 Natrium Chloratum D6 1000 Tabletten Glutenvrij
  Bij 2 stuks € 19,85 p. st.
  Bij 3 stuks € 19,75 p. st.
 6. Schussler zouten Creme nr. 8 Natrium Chloratum D4 75 ml Pflüger
  Bij 2 stuks € 11,85 p. st.
  Bij 3 stuks € 11,75 p. st.
 7. Schussler zouten Creme nr. 2 Calcium Phosphoricum D4 75 ml Pflüger
  Bij 2 stuks € 11,85 p. st.
  Bij 3 stuks € 11,75 p. st.
 8. Seuren Nutrients OPC 95% 100 Capsules
  Bij 2 stuks € 19,20 p. st.
  Bij 3 stuks € 18,00 p. st.
 9. Schussler zout Pfluger nr 2 Calcium Phosphoricum D6 1000 Tabletten Glutenvrij
  Bij 2 stuks € 19,85 p. st.
  Bij 3 stuks € 19,75 p. st.
Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-24 van 29

Pagina
per pagina

Allergie

Het verschil tussen koude en hooikoorts.


Keelpijn, loopneus, uitputting: de typische symptomen van een allergie lijken erg op die van verkoudheid en vaak kunnen we niet precies zeggen waar de symptomen vandaan komen. Maar het beantwoorden van deze vraag is cruciaal voor de juiste behandeling. Bij hooikoorts helpen zogenaamde antihistaminica, terwijl in een koude pijnstiller en koortswerende middelen worden gebruikt. Een van de belangrijkste verschillen tussen hooikoorts en verkoudheid is het plotseling optreden van symptomen. Als allergische personen in contact komen met stuifmeel, zal het niezen of hoesten direct daarna plaatsvinden en zijn de symptomen meer uitgesproken buiten dan binnenshuis. Aan de andere kant begint langzaam een ​​verkoudheid en verschijnen de symptomen meestal een voor een. Kras eerst de nek, dan loopneus, hoest of heesheid. Daarnaast zijn de klachten - ongeacht of u binnen of buiten bent - altijd dezelfde sterkte.
 

Hoe een hooikoorts te herkennen

 • Hooikoorts komt vrij plotseling - namelijk direct na contact met het stuifmeel.
 • Bij hooikoorts kunnen de ogen heel erg jeuken, bij een verkoudheid is dit niet het geval.
 • Neus en keel kunnen ook tintelen of jeuken in een pollenallergie.
 • De rhinitis-afscheiding bij hooikoorts is meestal glashelder en nogal waterig.
 • De niesaanvallen bij hooikoorts zijn meestal gewelddadiger dan een verkoudheid.
 • De symptomen nemen af ​​in de regen, omdat dan het aantal pollen lager is.

Een allergie verwijst naar een onevenredig sterke afweerreactie van het immuunsysteem op bepaalde milieugevaarlijke stoffen die op zichzelf onschadelijk zijn voor het menselijk lichaam en het organisme. Deze stoffen worden allergenen genoemd. Het lichaam ziet het als vreemd en een immuunreactie wordt geactiveerd. Allergenen zijn vaak eiwitten en polypeptiden.

De meest voorkomende allergieën

Hooikoorts is een van de meest voorkomende vormen van allergie, evenals dierenharen en huisstofallergieën. Bij hooikoorts reageert het immuunsysteem te sterk op milieufactoren zoals pollen, bloemen en zaden van bomen en planten. Naar schatting heeft ongeveer 20% van de Duitsers last van hooikoorts. Door kleine deeltjes uit de lucht in te ademen waar stuifmeel kan worden gemengd, zijn vooral de neus en ogen allergisch (inhalatieallergie).

Dit manifesteert zich door zwelling, niezen en de vorming van traanvocht. Elke getroffen persoon reageert anders op de allergenen. In sommige gevallen is hooikoorts het hele jaar door, in andere gevallen is het seizoensgebonden en afhankelijk van de bloeitijd van bepaalde bomen en planten. Andere veel voorkomende allergieën zijn allergisch astma, allergische conjunctivitis en allergieën voor medicijnen.

Zelden meer dan hooikoorts zijn voedselallergieën die behoren tot de groep van zogenaamde contactallergieën. Het aanraken of innemen van bepaald voedsel zal het lichaam overreageren. Misselijkheid en zwelling kunnen het gevolg zijn. Sommige mensen met allergieën kunnen zelfs een anafylactische shock hebben.

oorproblemen
De oorsprong van allergieën kon nog niet wetenschappelijk worden vastgesteld. Deskundigen gaan er echter van uit dat de menselijke genetica een aandeel heeft in een overreagerend immuunsysteem. In de afgelopen decennia is een toename van allergie gevallen waargenomen.

therapie
De behandeling van een allergie kan sterk variëren, afhankelijk van de sterkte en ernst. Vaak zijn antiallergische / antihistaminica zoals neussprays, oogdruppels of crèmes, die lokaal worden gebruikt. Bovendien kunnen tabletten helpen bij milde tot matige allergieën. Deze hoeven meestal maar één keer per dag te worden ingenomen. Bovendien moet contact met allergietriggers altijd worden vermeden.