Homeopathie

Homeopathie gaat uit van het zelf herstellend vermogen van het lichaam

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze waarbij wordt uitgegaan van het zelf herstellend vermogen van het lichaam. In 1796 wordt er door de grondlegger van de homeopathie zoals we die nu kennen, Christian Hahnemann, het gelijksoortigheidsprincipe geformuleerd. Dit houdt in dat je kunt genezen van een ziekte door een kleine hoeveelheid giftige stof toe te dienen die het meeste lijkt op de ziekte zelf. Hoe dat kan? Uit onderzoek is gebleken dat het zelf herstellend vermogen van een cel, wanneer deze in aanraking komt met een kleine dosis van een giftige stof, wordt verhoogd. En hoe meer de gebruikte stof op de oorspronkelijke stof lijkt die de schade aan de cel brengt hoe duidelijker dit effect is. Homeopathie is dan ook gebaseerd op deze belangrijke natuurwet: een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken is daarnaast in staat om diezelfde verschijnselen te genezen.

Homeopathische geneesmiddelen en medicijnen

Homeopathische geneesmiddelen kunnen meestal naast medicijnen worden ingenomen. Het is echter wel belangrijk om zowel met uw arts als met de homeopaat over de medicijnen en de homeopathische producten die u gebruikt te spreken. Bij Seuren Health bieden we een groot assortiment homeopathische producten aan. Uiteraard staan we ook na uw aankoop voor u klaar met advies hoe onze producten te gebruiken.

Homeopathie gaat uit van het zelf herstellend vermogen van het lichaam

Homeopathie is een alternat... Lees meer

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 145

per pagina
  1. Nectadyn Super Hoestsiroop 250 ml
    Bij 2 stuks € 14,90 p. st.
    Bij 3 stuks € 14,80 p. st.
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 145

per pagina

Homeopathie gaat uit van het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Zo kunt u bijvoorbeeld door goed te rusten en goed voor uzelf te zorgen genezen van een verkoudheid. Homeopathische middelen zijn bereid op basis van uiteenlopende materialen en grondstoffen waaronder stoffen van plantaardige, dierlijke of minerale oorsprong.

De Homeopathie en zijn 3 stromingen
De homeopathie kent drie grote stromingen, te weten de klassieke, de klinische en de complexe homeopathie.

• Klassieke homeopathie: er wordt niet alleen naar de specifieke klacht gekeken maar naar de mens in zijn geheel. Het geneesmiddel moet bij de gehele mens passen.
• Klinische homeopathie: hier wordt alleen naar de specifieke klacht gekeken. Dit is vaak bij zelfmedicatie of bij acute klachten.
• Complexe homeopathie: hier wordt ook alleen naar de klacht gekeken. Het verschil is dat er combinatiemiddelen worden voorgeschreven, dus meerdere werkzame stoffen bij elkaar.

Homeopathie gaat uit van een drietal principes
Binnen de homeopathie gaat men uit van een drietal principes: gelijksoortigheid, gepotentieerde werking en behandeling van de gehele mens.

• Gelijksoortigheid houdt in dat de kwaal behandeld moet worden met een middel dat bij gezonde mensen verschijnselen oproept die overeenkomen met de verschijnselen van de ziekte.
• Gepotentieerde werking: Sommige producten kunnen in hun normale dosering schadelijk zijn. Dit is de reden waarom homeopathische producten zijn verdund. Daarnaast worden ze op een speciale manier geschud zodat ze hun krachtige, genezende werking behouden.
• Behandeling van de gehele mens: een huisarts kijkt alleen naar de klacht en schrijft voor die klacht een passend geneesmiddel. Een homeopaat richt zich op het gehele lichaam en hoopt zo de oorzaak van de klacht te vinden.

Koop Homeopathische producten alleen bij een winkel die u vertrouwt. Bij Seuren Health bieden we een groot assortiment homeopathische producten aan. Seuren Health is uw specialist in voedingssupplementen en geneesmiddelen.

Heeft u nog vragen over de producten van Seuren Health? Neem dan contact op met onze klantenservice. We zijn te bereiken via: +31 (0)77 354 50 48 of schrijf ons een email: [email protected]